YOUTUBE

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΔΕΑΔ, Ετήσια Σύνοδος 2023

    

      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

Σας προσκαλούμε στην ετήσια σύνοδό μας, την Παρασκευή 20-10-2023 και ώρα 15.00 στο Ολυμπιακό Συγκρότημα                       του TAE KWON DO, στο Φάληρο, με θέμα:

Θεσμικά ζητήματα εφαρμογής του αθλητικού νόμου

Στην ημερίδα, η οποία δεν έχει κόστος συμμετοχής-εγγραφής, θα  αναλυθούν τα παρακάτω συγκεκριμένα                            προβλήματα  εφαρμογής στην πράξη του αθλητικού νόμου .

Εισηγήσεις:

Χ. ΔΕΤΣΑΡΙΔΗΣ, Αν. Καθηγητής Νομικής ΔΠΘ : Ζητήματα συνταγματικότητας της κυρωτικής αρμοδιότητας της ΓΓΑ                      για   έκπτωση των μελών ΔΣ σωματείου σύμφωνα με το ν. 2725/1999

Α.ΜΑΛΑΤΟΣ, Πρόεδρος ΙΔΕΑΔ: Ζητήματα νομιμότητας από την εφαρμογή στην πράξη της ειδικής αθλητικής                αναγνώρισης εκ μέρους της ΓΓΑ

Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, Αντιπρόεδρος ΙΔΕΑΔ-Νομικός Σύμβουλος ΚΕΠ: Η αθλητική διαδοχή μεταξύ ΠΑΕ και αθητικών   σωματείων στο ποδόσφαιρο 

Ν. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ, Πολ.Μηχανικός MSC - π.Γεν. Αρχηγός Α.Ε.Κ. Η χρήση της wild card στον Αθλητισμό: θετικές                         και   αρνητικές συνέπειες

Γ.ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ, Γ. Γραμματέας ΙΔΕΑΔ: Η εφαρμογή της ΑΚ 99 στον αθλητισμό

Κ. ΧΗΝΑΣ, Μέλος ΔΣ ΙΔΕΑΔ: Ο ρόλος των οργανωμένων οπαδών στο ποδόσφαιρο

Ν.ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, Πρόεδρος ΕΠΙΣΚΥΡΟΝ - π.Γεν.Γραμ.ΠΣΑΠ: Ο εκδημοκρατισμός του ποδοσφαίρου προϋπόθεση για                την εξάλειψη της διαφθοράς και της βίας στα γήπεδα

Με τη βεβαιότητα ότι θα συνδράμετε στην διαρκή προσπάθειά μας για την θεσμική αναβάθμιση του ελληνικού                   αθλητισμού, παρακαλείσθε να παραστείτε.

 

Δρ. Ανδρέας Μαλάτος

Πρόεδρος  Ι.Δ.Ε.Α.Δ.


Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΙΔΕΑΔ, Η προβληματικότητα στην εφαρμογή του μητρώου της ΓΓΑ

 

Η ασφάλεια δικαίου και η εξασφάλιση του διοικουμένου για την σαφή, σταθερή και εκ των προτέρων διαγνώσιμη διατύπωση των υποχρεώσεών του έναντι του κράτους, αποτελούν βασική προϋπόθεση της ορθής νομοθέτησης  και της χρηστής διοίκησης.

 Οταν, όμως,  τον Ιανουάριο του 2023 εκδίδεις μια υπουργική απόφαση και μέχρι τον Αύγουστο την έχεις τροποποιήσει τρείς φορές, κάτι δεν κάνεις σωστά: 

Υπουργική Απόφαση οικ. ΓΓΑ/352869/2023, ΦΕΚ 5252/Β/30-8-2023

Τροποποίηση της υπό στοιχεία 34736/25-1-2023 (Β' 359) απόφασης του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως η απόφαση αυτή είχε τροποποιηθεί αρχικώς με την υπ' αρ. οικ. 151792/ 29-3-2023 (Β' 2283) απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και ακολούθως με την υπ' αρ. 289821/13-6-2023 (Β'3983) απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με τον καθορισμό για το έτος 2023 των ειδικότερων στοιχείων και των λεπτομερειών α) για την αίτηση εγγραφής αθλητικού σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α' 148), β) για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, καθώς και γ) για τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής ή/και επικαιροποίησης.

Και όταν μάλιστα μέσα σε τρία χρόνια από την νομοθέτηση του συγκεκριμένου μητρώου  έχεις τροποποιήσει επανειλημμένα νόμους και κανονιστικές πράξεις που το αφορούν, όχι μόνο δεν διοικείς, αλλά ούτε και νομοθετείς σωστά. 

Βέβαια, δεν είναι μόνο η περίπτωση του μητρώου της ΓΓΑ που παρουσιάζει τέτοια προβλήματα αξιοπιστίας της νομοθετικής και διοικητικής λειτουργίας. Οι άδειες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, τα προνόμια διακρινόμενων αθλητών, τα θέματα ηλεκτρονικής διασφάλισης της τέλεσης αγώνων και πλείστα άλλα θέματα που το ΙΔΕΑΔ επίμονα έχει κατά καιρούς επισημάνει, εξακολουθούν να παρουσιάζουν παρόμοια εικόνα, αφού ουδέποτε αντιμετωπίστηκαν με την δέουσα σοβαρότητα. Περισσότερα στην ετήσια σύνοδο του ΙΔΕΑΔ, 20-10-2023 στο ολυμπιακό συγκρότημα Φαλήρου (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ)