YOUTUBE

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΙΔΕΑΔ, Δελτίο Τύπου 12-2-2019



   Το Ινστιτούτο Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ)  σε συνεργασία με τον ΠΣΑΟΣ πραγματοποίησε ειδική εσπερίδα την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια με θέμα:

Ελληνικό Ποδόσφαιρο: Κρίση ή Παρακμή;

 Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε το Μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΟΣ Γρηγόρης Θ. Παπανίκος,
ο οποίος και αναφέρθηκε με στατιστικά στοιχεία στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα στοιχεία που μπορούν να συνθέτουν την παρακμή έως την πλήρη διάλυση, όπως με κάποια δόση υπερβολής ανέφεραν κάποιοι από τους ομιλητές. Η εργασία του συντονιστή είναι διαθέσιμη εδώ: https://www.atiner.gr/gtp/Papanikos(2020)-Podosfairo.pdf

Στην έναρξη της εκδήλωσης εισηγητικές ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του ΠΣΑΟΣ Ευάγγελος Κρητικός και ο Πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος. Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν τις οικοκονομικές και νομικές πτυχές του θέματος του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου  με αναφορές στις πρόσφατες εξελίξεις. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν με σύντομες παρεμβάσεις οι εξής: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Δημήτρης Γρηγοριάδης, Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), Σοφιανός Μαράνος, Γενικός Γραμματέας, Σύνδεσμος Διαιτητών Αθηνών, Δώρος Κλεοβούλου, Προπονητής Ποδοσφαίρου, Μέλος Δ.Σ. ΠΣΑΟΣ, π. Γενικός Γραμματέας, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου (ΠΣΕΠΠ), Ζώης Κολιός, Οικονομολόγος, π. Αντιπρόεδρος, Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, Γιώτης Τσαλουχίδης, Προπονητής Ποδοσφαίρου-Διεθνής Ποδοσφαιριστής και Μιχάλης Γεροδόθωρος, Διεθνής Ποδοσφαιριστής.

Όλοι οι ομιλητές ανέπτυξαν τις διάφορες πτυχές της κατάστασης που επικρατεί στο σημερινό ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν και ο σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν να βρεθεί μία κοινή συνισταμένη εντούτοις όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις των σύντομων παρεμβάσεων έμφαση δόθηκε (α) στη σχέση επαγγελματικού και ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, (β) στο ρόλο όλων των ενδιφερομένων μερών όπως είναι οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες, οι διαιτητές, οι ιδιοκτήτες, η πολιτεία κ.ά., (γ) στον αφελληνισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου (παίκτες, διαιτητές και παράγοντες διοίκησης των εθνικών πρωταθλημάτων), (δ) στη διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο που, όπως αναφέρθηκε, ακολουθεί τις γενικότερες αξίες που επικρατούν στην ελληνική κοινωνία, (ε) στην κουλτούρα μιας πολιτισμένης κοινωνίας που αυξάνει ή ελαχιστοποιεί παραβατικές συμπεριφορές, (στ) στις πρόσφατες εξελίξεις με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στη βιασύνη της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο και να ανατρέξει στη ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ, και (ζ) στην αναγκαιότητα οι ΠΑΕ να αντιμετωπιστούν όπως όλες οι άλλες ανώνυμες εταιρίες.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Θοδωρής Λιάπης (Εκπρόσωπος ΚΚΕ) και ο Ιωσήφ Ξυπνητός (Εκπρόσωπος της ΕΠΣΑ).

Στο τέλος της εκδήλωσης σύντομες τοποθετήσεις έκαναν: Φίλιππος Ντόβας (Διατητής Ποδοσφαίρου), Τάκης Αλεξόπουλος (Καθηγητής Πανεπιστημίου), Γιάννης Μαμουζέλος (δημοσιογράφος), Δημήτρης Λαλούμης (Καθηγητής Πανεπιστημίου), Θεόδωρος Κόκκορης (Σύμβουλος Επιχειρήσεων), και Γιώργος Κατσιλιέρης (δημοσιογράφος)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου