Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΔΕΑΔ, Απαραίτητη η τήρηση των συνταγματικών και νομοθετικών εγγυήσεων για την απονομή αθλητικής δικαιοσύνης από τακτικούς δικαστές

Εστω και με καθυστέρηση ενός έτους, οι δικαστικοί λειτουργοί υιοθετούν τις επισημάνσεις και προτάσεις μας σχετικά με τον τρόπο επιλογής και λειτουργίας τους στα όργανα της ΕΠΟ, καθώς και τις συνταγματικής τάξεως επιφυλάξεις μας, όπως αυτά είχαν επιμελώς διατυπωθεί από τους εισηγητές στην ημερίδα της 2-10-2015.
Το μόνο στενάχωρο για μας είναι ότι αυτή η επιβεβαίωση της ορθότητος των απόψεών μας σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για όσο ακόμα θα καθυστερεί η διόρθωση των κακώς νομοθετηθέντων, το όλο σύστημα απονομής αθλητικής δικαιοσύνης θα λειτουργεί στο όριο της παρανομίας και της αντισυνταγματικότητας.

AGS:
·                ΕΠΟ

Ποινικοποίηση των ποδοσφαιρικών υποθέσεων που παραβιάζουν το νόμο!

19 Σεπτεμβρίου 2016, 10:16
Τελευταία ανανέωση: 1 ώρα πριν
·                              
SDNANewsroom

·                                 Facebook
·                                 Twitter
·                                 E-mail
·                                  
Συζητήσεις γίνονται το τελευταίο διάστημα στους δικαστικούς κύκλους με θέμα τη λειτουργία των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, τα οποία λόγω του νόμου που πέρασε τον Μάιο του 2015, αποτελούνται αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA τα θέματα που απασχολούν μέλη των δικαστικών επιτροπών της ΕΠΟ αλλά και τους προϊσταμένους τους είναι τα εξής:

α) Η ποινικοποίηση των «αθλητικών υποθέσεων». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει «οδηγία» προς τα μέλη των δικαστικών επιτροπών της ΕΠΟ να παραπέμπουν και στην ποινική δικαιοσύνη οποιαδήποτε υπόθεση απασχολεί τα δικαστικά όργανα του ποδοσφαίρου παραβιάζοντας ταυτόχρονα και τον ποινικό κώδικα (π.χ. περιπτώσεις πλαστογραφίας).

β) Λόγω κάποιων, μεμονωμένων έστω, κρουσμάτων «ανάρμοστης διαγωγής», προς τα μέλη των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, συζητείται η μεταφορά των συνεδριάσεων των ποδοσφαιρικών υποθέσεων σε χώρο εκτός ΕΠΟ και εντός των δικαστηρίων της τακτικής δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων υπάρχει και η σκέψη να προταθεί από την πλευρά των δικαστών η δημιουργία ειδικού τμήματος αθλητικής δικαιοσύνης, που θα ασχολείται με όλα τα αθλήματα, θα απαρτίζεται από τακτικούς δικαστές και θα εδρεύει εκεί όπου είναι η έδρα των δικαστηρίων.
γ) Εκτός των παραπάνω, συζητείται και ο τρόπος ορισμού των τακτικών δικαστών στα όργανα της ΕΠΟ. Με βάση το νόμο και κατόπιν αιτήματος της FIFA, o διορισμός τους γίνεται κατόπιν εκλογών από τη ΓΣ της ΕΠΟ μέσα από λίστα που αποστέλλει το αρμόδιο δικαστικό και εισαγγελικό όργανο. Ωστόσο η διαδικασία αυτή δεν φαίνεται να ικανοποιεί τα κλιμάκια της δικαιοσύνης, που θέτουν θέμα συνταγματικότητας και τάσσονται υπέρ του απευθείας διορισμού χωρίς τη μεσολάβηση και τις εκλογικές διαδικασίες της ΓΣ της ΕΠΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου